Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Σχολείο σήμερα μετά από τριήμερο, με βροχή και χωρίς να έχουμε καταφέρει να πετάξουμε χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα. Είπαμε λοιπόν, να μη ζοριστούμε πολύ.
 Έτσι, κάναμε μια γενική επανάληψη στη Γλώσσα με τη βοήθεια της παρακάτω παρουσίασης.
Σκανδαλιές- Επανάληψη from Ράνια ΤσιτσεράκηΤα παιδιά εξασκήθηκαν στην ανάγνωση κι  έκαναν ασκήσεις ορθογραφίας .
Στη συνέχεια είδαν εικόνες κι έγραψαν στο τετράδιο τους μία μικρή προτασούλα για κάθε μία α΄αυτές. Μετά κάναμε μία άσκηση παραγωγής γραπτού λόγου. Τα παιδιά έπρεπε να γράψουν για τον εαυτό τους. Μετά από συζήτηση έγινε ένα μικρό σχεδιάγραμμα στον πίνακα.Τα παιδιά είπαν, ότι μιλώντας για τον εαυτό τους, έπρεπε να αναφέρουν:


  1. όνομα
  2. ηλικία
  3. πού μένουν
  4. πώς είναι η εξωτερική τους εμφάνιση
  5. ποιο είναι το αγαπημένο τους μάθημα
  6. τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν
Βέβαια, ήθελαν κι άλλα να πουν, αλλά προφορικά είναι όλα εύκολα. Αν έπρεπε να τα γράψουν...
Πολλά παιδιά σηκώθηκαν στον πίνακα και με τη βοήθεια του σχεδιαγράμματος μας παρουσίασαν τον εαυτό τους. Μετά και από αυτό, όλα τα παιδιά συμπλήρωσαν την τελευταία διαφάνεια της παρουσίασης. Αφού διορθώσαμε λίγο τα ορθογραφικά λάθη και τις <<προχωρημένες>> ιδέες, τα παιδιά πήραν ως εργασία για το σπίτι να αντιγράψουν αυτά που συμπλήρωσαν στο σχολείο, με ωραία γράμματα και να ζωγραφίσουν τον εαυτό τους, στην παρακάτω φωτοτυπία.

Παραγωγη γραπτου λογου 4 from Ράνια ΤσιτσεράκηΣτο τέλος της ημέρας διαβάσαμε από το Ανθολόγιο , πάλι από τον Μάνο Κοντολέων, το απόσπασμα με τίτλο << Ο σπουργίτης και το ουράνιο τόξο>>. Αφού μιλήσαμε εκτενώς για την ιστορία που περιγράφεται στο απόσπασμα, συμπληρώσαμε τα φύλλα εργασίας που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου